8 av 10 kommer til intervju. Sånn gjør vi det «behind the scenes».

Lesetid: 4 minutter
vi skriver jobbsøknad for deg

For de fleste, selv de som har skrevet mange jobbsøknader, så kan det være utfordrende å formulere det rette søknadsbrevet. Hvilken rekkefølge bør jeg skrive i? Hva er viktig å ha med, og hva er uvesentlig? Hvordan får jeg frem egenskapene mine, og sist, men ikke minst, hvordan selger jeg meg selv inn til min neste arbeidsgiver uten å være skrytete?

Å skrive ydmykt, men bestemt er en kunst. De å kunne sette opp en struktur og forstå hvilke argumenter som skal vekke leserens interesse, det er ikke gjort på 1-2-3. Som tekstforfatter skriver jeg mange søknader, men jeg bruker alltid 3-4 dager på hver tekst. Det vil ikke si at jeg sitter hele dager med teksten, men jeg bruker tid på stillingsutlysningen på dag 1, analyserer den og ser gjennom hva arbeidsgiveren virkelig ønsker i sin nye medarbeider.

Jeg skribler og noterer for å få et godt bilde av deres behov. Denne metoden blir innen tekst kalt «spotlight»-metoden. Det vil si at fokuset ligger på mottakerens behov. Det å virkelig skjønne hvem bedriften leter etter, det er det viktigste tipset jeg kan gi før du begynner å skrive.

På dag 2 setter jeg meg inn i den som skal søke sin bakgrunn, deres egenskaper og erfaringer som er viktige å få med. Det at jeg forstår hvem jeg skriver for, gjør at jeg også kan skrive en søknad som passer personen godt. Skriver jeg for en akademiker vil språket bli annerledes enn for en som skal jobbe som ingeniør på plattform. Det å forstå hvem personen jeg skriver for og deres yrke, er for meg den viktigste nøkkelen til en vellykket jobbsøknad, at du som kunde blir fornøyd og kommer til intervjuet.

Kombinert med det jeg allerede vet om arbeidsgiveren og denne informasjonen har jeg et godt rammeverk for hvordan jeg skal begynne å skrive jobbsøknaden din. På dag 2 skriver jeg som regel også disposisjonen, så den er helt klar. Her har jeg ofte delt inn i 3-4 deler, hvor jeg har notert ned hva hver del bør inneholde.

På dag 3 skriver jeg jobbsøknaden, det tar meg to-tre timer. Alle argumentene skal ha logiske slutninger og gå tilbake til hva arbeidsgiveren ser etter. Her er det viktig å passe på å være tydelig. Maks 1 side jobbsøknad, og hver setning skal ha en solid betydning. Ingen ord skal være opp til tilfeldighetene.

Den siste dagen går jeg over, og leser korrektur. Det er lett å se seg blind på egen tekst, så jeg lar gjerne en kollega lese gjennom og ber også deg som kunde om å lese over. Når vi samarbeider som et team gjennom prosessen, blir også jobbsøknaden bedre.

8 av 10 kommer videre til intervju og lærer hvordan de selv skal skrive en god jobbsøknad

Rundt 8 av 10 kommer til intervju med jobbsøknaden jeg skriver for de. Noen ganger så matcher ikke personens ønske med personens kvalifikasjoner, men de ønsker å søke likevel. Da kan det hende at de ikke kommer videre til intervju. Det skjer i ny og ne. Men som regel så kommer de til intervjuet.

«Leste raskt gjennom den nå og er helt blown away! Den er sykt bra! Skal ta å lese litt mer på den så kan jeg jo se om jeg kommer på noe mer jeg vil ha med. Men den er tusen ganger bedre enn det jeg har skrevet! Så tviler på jeg kommer til å endre noe. Jeg bare har såååå lyst på den jobben og ble veldig gira etter å ha lest søknaden.» Kristine, Bergen

Sånne tilbakemeldinger gjør min jobb verdt det! Og om Kristine kommer til intervju, det får vi vente og se på, for fristen er ikke før om én måned. Men jeg har virkelig tro på at hun kommer videre. Hun oppfyller alle kvalifikasjonene, og har nå en jobbsøknad som gjenspeiler henne som person.

Ta kontakt med meg, så kan jeg hjelpe deg med å skrive jobbsøknaden din, sånn at du virkelig lærer selv hvordan du skal gjøre det og slipper å bruke så mye tid og energi på å finne opp kruttet på nytt hver gang.

Her finner du kontaktskjema. Ønsker du å bestille en tjeneste med en gang, så finner du det her.

Beste hilsener,
Helene, lagmincv.no

Var denne artikkelen til hjelp for deg?
Ja, det var den! ❤️Nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.