Er du permittert og ligger på sofaen med Netflix på? Vi gir deg grunnene til at det ikke er en god idé!

Lesetid: 3 minutter
jobbsøknad, CV

Hvor lenge kan du være permittert før en eventuell oppsigelse?

Per nå har bedrifter bare 26 ukers grunnlag for permittering av ansatte (det er ymtet frem et ønske om å øke denne grensen, men ingenting er fastsatt). Etter de 26 ukene er enhver bedrift nødt til å igjen betale ansatte eller si de opp. For mange bedrifter vil det i disse tider antagelig bli en del oppsigelser. Det er mange næringer som ikke har sjans til å komme seg på 26 uker, som for eksempel hotell og reiseliv, butikker, uteliv eller andre steder hvor mange mennesker samles.

Hvis du selv jobber et sted hvor du anser det for sannsynlig at du ikke får komme tilbake i jobb på lengre tid, så oppfordrer vi deg til å være føre var og bruke den tiden fremover godt. Du har nå valget, enten kan du bruke karantene og permitteringstiden til å ha ferie, se på serier og surre bort dagene, eller du kan bruke tiden på å oppgradere deg selv, slik at når tiden kommer for å gå tilbake til arbeidslivet, så er du deg selv 2.0, og faktisk har mer å vise til på CV-en enn tidligere.

De som bruker denne tiden aktivt til å utvikle seg selv, vil ligge mange, store skritt foran de som ikke gjør det. Bare det at du vil synke lenger ned i en eventuell søknadsbunke bør få deg til å tenke over tidsbruken i denne perioden.

Hva interesserer du deg for, og hva kan være nyttig for arbeidet fremover?

Jobber du som leder, men ikke har så mye lederkunnskap, så kan du bruke tiden din på å finne gode talks fra ledere, lære om motivasjon og team-building. Er du sekretær, kan du finne nye hjelpemidler for å få en lettere og mer effektiv hverdag for deg selv. Det finnes utallige bøker der ute om alt du kan tenke deg, mellom himmel og jord, det er ingen grunn til å ikke sette seg ned og faktisk bruke tiden til din fordel.

Det å kunne gå litt i seg selv og jobbe med egenutvikling er også helt optimalt i denne perioden. Du kan bruke tiden på å tenke over hva du virkelig vil, og jobbe med de sidene av deg som har forbedringspotensiale. Er du for eksempel mye stressa? Ja, da er det den beste tiden å sette seg inn i og lære om meditasjon og mindfullnesspraksiser. Kanskje du også blir inspirert til å ta deg en yogaøkt? Har du alltid ønsket å lære spansk? Ja, book deg en lærer på Preply og begynn i dag.

Poenget er, det er opp til deg. Du kan komme styrket ut av karantenetiden eller du kan komme ut som en helt lik eller dårligere versjon av deg selv. Du kan vise disiplin og bli inspirert, eller du kan bli latere og sløvere for hver dag som går. Det sies at det er i krisetider vi viser hvem vi er, så hvem er du?

Her kan du lære masse nytt:

Strukturer dagene dine. Sørg for å lære noe nytt og nyttig hver eneste dag. Så er du virkelig klar for å møte hverdagen igjen, når den kommer tilbake 🙂

Legg igjen en kommentar..

avatar
  Subscribe  
Notify of