Frykter du at jobbsøknaden din er for dårlig? Sånn gjør vi det hos oss!

Lesetid: 4 minutter
Frykter du at jobbsøknaden din er for dårlig? Sånn gjør vi det hos oss! 1

Vi får ofte spørsmål om hvordan en god jobbsøknad ser ut. Her er et eksempel som en av våre konsulenter har skrevet for en kunde. I søknaden så kommer det tydelig frem hva slags person søkeren er, hvilken bakgrunn hun har og hva hun har bidratt med i sin karriere.

I jobbsøknaden tydeliggjør søkeren hvordan hun vil passe inn i denne fremtidige prosjektlederstillingen, og viser gjennomgående til hvordan hennes egenskaper vil være til fordel for Bergen kommune.

Eksemplene på hva hun har bidratt med i tidligere stillinger er utrolig viktige fordi det er de som sier mest om hvordan hun er som person. Ofte bruker vi bare beskrivelser om oss selv uten å komme med reelle eksempler.

I en jobbsøknad er ikke det viktigste å skryte av seg selv, men å fortelle arbeidsgiver hva de vil få ved å ansatte deg. Dette handler om å forstå arbeidsgivers behov og vite hvordan du kan møte disse behovene.

Ta en titt på eksempelet, og se om du kan gjøre noen justeringer i din egen søknadstekst. Bruk gjerne eksempelet som en mal til din jobbsøknad.

Vårt eksempel på en god jobbsøknad

Anne Kristine Sæther
Vestre gate 15
1505 Bergen

xx.xx.20xx

Søknad prosjektleder Bergen kommune

Det er med stor entusiasme at jeg søker stillingen som deres nye prosjektleder i Bergen kommune. Jeg har lang erfaring som prosjektleder og har en stor forkjærlighet til Bergen som by. Da jeg fant denne stillingen tenkte jeg med en gang at dette er en god stiling for meg og mine kvalifikasjoner, og jeg ønsker med dette å søke på prosjektlederstillingen hos dere i Bergen kommune.

Som dere kan se utifra min CV har jeg grunnleggende kvalifikasjoner innenfor det juridiske feltet. Jeg tok min master i rettsvitenskap ved universitetet i Oslo, og har siden den gang praktisert jus hovedsakelig innenfor byggesaker. Ved siden av graden min i rettsvitenskap har jeg blant annet tatt videreutdanning i prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI i 2014, og både føler meg trygg og trives svært godt i lederrollen.

Som person stiller jeg høye krav til meg selv for å holde meg oppdatert faglig og har en lidenskap for smarte og effektive arbeidsprosesser. Å bygge gode team hvor vi har forståelse for hverandre som personer er noe jeg brenner for og jeg opplever jeg at gir solide resultater og fornøyde ansatte, noe jeg ser på som en fordel i en fremtidig prosjektlederstilling hos dere.

Jeg er opptatt av å være løsningsorientert og se muligheter der andre ser utfordringer. Da jeg jobbet i Plan- og bygningsetaten overtok jeg et prosjekt fra en kollega hvor teamet hadde raknet og motivasjonen for prosjektet var helt borte. Jeg ble spurt om å ta over og innen året var omme hadde vi sammen klart å snu det. Vi begynte med blanke ark så godt det lot seg gjøre og lagde kjøreregler for vårt team innad med hårete mål og gode belønninger for hvert delmål vi nådde. Teamet vårt ble kåret til årets team, noe jeg er stolt av å ha bidratt sterkt til. Min evne til å snu og bygge team er noe jeg ønsker å bidra med hos dere i Bergen kommune.

Jeg trives i en hverdag med stor variasjon hvor ingen dager er like. Som jurist opplevde jeg at jeg trengte noe som kunne utfordre meg på en annen måte, og prosjektleder ble for meg naturlig fordi jeg trives i lederrollen. Det å kunne kombinere juristbakgrunnen min med ledelse av mennesker gir meg stor motivasjon. Jeg inspireres av å kunne veilede og sette krav og mål for mitt team, og opplever at de største seirene er de vi har sammen.

For tiden jobber jeg i et privat selskap på entreprenørsiden, men savner å jobbe i det offentlige og mer analytisk med jus. Jeg er effektiv og rolig, med en fin dose godt humør. Jeg opplever at jeg har empati for mine kollegaer og at de ofte kommer til meg for faglig støtte. Dette gjør at jeg ser på meg selv som en ressurs i stillingen som deres nye prosjektleder i Bergen kommune.

Jeg ser frem til å høre fra dere og stiller gjerne til intervju.

Med vennlig hilsen

Anne Kristine Sæther

Vår kunde har godkjent at vi publiserer jobbsøknaden hennes. Navn og bedrift er anonymisert.

Ønsker du at vi skriver søknad, lager CV eller jobber med LinkedIn for deg, klikker du her.

Var denne artikkelen til hjelp for deg?
Ja, det var den! ❤️Nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *