Bruker du fremdeles søknadsoppsettet du lærte på skolen? Vi gir deg grunnene til hvorfor det er en dårlig idé.

Lesetid: 4 minutter
Bruker du fremdeles søknadsoppsettet du lærte på skolen?                 Vi gir deg grunnene til hvorfor det er en dårlig idé. 1

Vi er i 2020, men de fleste av oss skriver jobbsøknader som vi en gang lærte i norsktimene på skolen. Rekrutterere ser altfor ofte et standardoppsett med bedriftens informasjon, din egen informasjon, sivilstatus og en enkel overskrift som innledning. Dette viser at du ikke følger med i tiden. De aller fleste begynner en søknad med å referere til hvor de fant søknaden. På en sides oppsett har du allerede brukt 1/4 på å skrive formaliteter. Formaliteter kan være fint og riktig i visse tilfeller. I en jobbsøknad derimot, er det ikke lenger alltid nødvendig.

Arbeidsmarkedet har forandret seg mye. Det er større konkurranse blant arbeidstakere nå enn noensinne. Folk er mer og høyere utdannet, de kan mer og har mer kompetanse. Utdanningene er mer spesialiserte enn tidligere og krever ofte forklaringer for utenforstående i søknaden. Andre kommer fra utlandet med sin utdanning, og slår norske arbeidstakere ned i støvlene med sin kunnskap. Det finnes i dag unge nordmenn på 25 år som lager store konferanser for tusenvis av mennesker, og andre jevngamle med de, leder selskaper som håver inn millioner. Verden er i stor endring.

Det er større konkurranse blant arbeidstakere nå enn noensinne.

For å få en jobb i 2019 må du synes

Du må vite hvem du er og hva du vil, og du må ha evnen til å få det ned på papiret. Du må kunne forklare arbeidsgiver din utdanning, og hvordan din erfaring er gyldig for denne bedriften. Du må vite hva erfaringen din har lært deg og hva du tar med deg videre. Du må ha kontroll på dine styrker og svakheter.

Jobbsøknaden din krever at du virkelig har satt deg inn i bedriften, at du svarer på stillingsutlysningen og at du virkelig får frem hvem du er og vekker nysgjerrighet. Du må skille deg ut. Selv i jobber som er monotone hvor det kanskje ikke krever så mye av deg på det personlige plan, så må du skille deg ut i bunken for å komme til jobbintervju.

Vi lever i et informasjonssamfunn, og vi har tilgang til all denne informasjonen på nettet foran oss. Suksess er ikke lenger like synlig. Velstående mennesker er ikke lenger de eneste som har tilgang på informasjon, og fordi det nå er så mange om plassen på de gjeveste stedene å jobbe så må du vite eksakt hvordan du skal skrive en jobbsøknad og hva som er relevant å ha med.

Søknaden din er ikke et skrytedokument

Jobbsøknaden din må være profesjonell og ordbruken bør være tydelig og språklig god. Den bør forklare til arbeidsgiver hva du kan bidra med, og hva slags erfaring og kompetanse du har for å kunne bidra med nettopp dette. En søknad skal ikke være et skrytedokument av deg selv, det skal være en tekst hvor du viser den andre parten hva de får ved å ansette deg. Og for at du skal vise hva de får, så må du vite hvem du er, hva du står for, hva du kan og ikke kan i arbeidssammenheng. Dette er viktige spørsmål som du må kunne svare på i jobbsøknaden din.

Vi har tidligere laget et godt eksempel på hvordan en jobbsøknad bør se ut, hva den bør inneholde.

Å vite hvem du er og hva du står for en en viktig nøkkelingrediens for at du skal få deg drømmejobben. Vi hjelper deg gjerne med å sortere og finne dine egenskaper og erfaringer som skaper en god og tydelig jobbsøknad for deg på stillingen du ønsker, eller oppsett av CV-en din.

Ønsker du hjelp med å skrive CV eller søknad, så klikker du her. Sjekk oss også gjerne ut på LinkedIn.

Var denne artikkelen til hjelp for deg?
Ja, det var den! ❤️Nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *