Det lønner seg å få eksperthjelp til å skrive søknad og CV – her er grunnene til det

Lesetid: 4 minutter
jobbsøknad karriere

Skal du skrive en søknad eller CV og er litt usikker på hvor du skal begynne eller om det du har skrevet er bra nok? Når du skal søke jobb, er det viktig at søknaden din er velskrevet, har en god og tydelig rød tråd og at den dekker visse elementer og får frem hvem du er på en solid måte.

Stol på at ekspertene kan lære deg noe

Hvis du skal lære deg noe nytt, så er det en stor fordel å investere i eksperthjelp. Enten om det er å lære seg å spille piano, et nytt språk eller å bokse. Du kan få til mye bra alene, men hvis du virkelig vil ha igjen for tidsbruken, så går du rett til kilden. Å investere i å lære seg å skrive gode dokumenter, er noe du kan ta med deg for alltid. Mange vet ikke engang hvor langt unna de er å komme til intervju med søknaden sin, og tror den er langt bedre enn det den faktisk er.

Når vi tar på oss oppdrag, og hjelper med å skrive jobbsøknader for andre, ber vi deg ofte om å sende inn en tidligere jobbsøknad som du har skrevet. Hver gang vi får en sånn søknad, leser vi gjennom den med kritiske øyne og altfor ofte så er det de samme feilene som går igjen.

Jobbsøknader med feil vinkling og uten motivasjon

Det vi oftest ser er at vinklingen er feil. At søknaden handler om deg, men ikke noe om hva du kan tilføre bedriften av verdi. Det er mer en oppramsing av hva du kan, uten refleksjon over hva din kunnskap og bakgrunn har av verdi for stedet du søker. Det er din jobb å få dette tydelig frem, det er ikke gitt at den som leser forstår hva du mener. Det er en vanskelig jobb, om du ikke har god kjennskap til hvordan du skal gjøre det. Motivasjon er det viktigste for en arbeidsgiver, men de fleste jobbsøknader har ikke motivasjon som en del av søknaden engang. Det er det verdt å merke seg!

Motivasjon handler ikke om de ytre motivasjonene; at du vil ha mer penger eller stabilitet i hverdagen, eller at du kjeder deg der du er nå. Det handler om det indre. Om din lidenskap og glød for det du søker deg til, med en god begrunnelse.

Når du skriver en jobbsøknad er det viktig at du får frem bakgrunn --> selvrefleksjon--> hva slags verdi det kan ha for arbeidsgiver i setningene. Et eksempel kan være: «Jeg har jobbet i mange år som fysioterapeut hos Klinikk for Alle. Dette er en jobb jeg trives svært godt med, fordi jeg er glad i å jobbe med mennesker og har en stor lidenskap for å hjelpe folk med deres plager. Denne lidenskapen og genuine omsorgen, tror jeg vil være en stor fordel i denne stillingen som fysioterapeut på Barne- og Ungdomsklinikken ved Oslo Universitetssykehus.»

Det lønner seg å få eksperthjelp til å skrive søknad og CV - her er grunnene til det 1
Du bestemmer selv hvordan fremtiden din skal bli.

Svar på stillingsutlysningen, bruk den aktivt

En annen ting vi ofte ser, er at søknaden ikke «svarer» på stillingsutlysningen, men er skrevet litt på måfå. I utlysningen gir de deg en rekke opplysninger som du skal bruke når du skriver jobbsøknaden. Bedriftene ønsker svar på om du nettopp innehar det de søker etter, om du har noe mer utover dette og hva motivasjonen din er for å søke. Det er ikke lett å svare på en stillingsutlysning, men det er noe du er nødt til å beherske for å kunne komme deg videre i en jobbsøkerprosess.

Kommer du til oss, så skal du få kyndig hjelp til å lære deg hvordan du selv kan skrive en god søknad. Har du først sett en god søknad, er det lettere å gjøre det selv neste gang.

Vi kan hjelpe deg med:

  1. Et godt og tydelig oppsett som dekker alt og som har en rød tråd. Fra hva det er som gjør bedriften du søker i interessant, til din egen bakgrunn og erfaring, dine personlige kvaliteter og hva du kan bidra med for bedriften.
  2. Dokumenter som er nøye formulert og får plass på én side.
  3. Rettskriving og korrektur for dokumentene dine.
  4. At du kjenner deg godt igjen i beskrivelsen av deg selv i jobbsøknaden.
  5. Tips, veiledning og tilbakemeldinger på skriving, karriere og mer.

Ønsker du at vi hjelper deg med dette? Da trykker du her, for å komme til våre tjenester.

Var denne artikkelen til hjelp for deg?
Ja, det var den! ❤️Nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *