Hvis jeg skal skrive jobbsøknaden din for deg, er det da juks?

Lesetid: 5 minutter
Hvis jeg skal skrive jobbsøknaden din for deg, er det da juks? 1

(Denne teksten er skrevet av en av våre karrierekonsulenter.)

Jeg tror ingen av de jeg har hjulpet vil se på det som juks. Jeg håper virkelig ikke det. Grunnen er enkel. Alt jeg skriver, hver eneste lille setning bygger på informasjon jeg har fått fra deg. Det jeg gjør, er å sette sammen, å sortere kvalifikasjonene, egenskapene, erfaringen, – ja all kompetansen ned til et oversiktlig dokument. Et dokument som du kan bruke igjen og igjen, med en solid rød tråd. Som representerer deg.

Jeg kjenner språkets form såpass godt at jeg kan tilpasse språkbruken etter den som søker. Det vil si, skriver jeg for en som søker en departementsrolle, så blir retorikken og språket formidlet på en annen måte enn om du søker en lærerrolle. Det er fordi organsisasjonsspråket i disse jobbene er totalt ulike.

Som sosialantropolog kan jeg bedriftsantropologi, jeg kjenner arbeidskulturer godt. Dette er en stor fordel for deg, hvis jeg jobber på søknaden din. Jeg bruker lang tid på å sette meg inn i arbeidsgiveren og gjør grundig research. Hvem er det de virkelig ser etter, hva trenger de? Har kandidaten disse egenskapene? Hva mangler hun eller han? Hvilke egenskaper skal jeg gjøre tydeligere, og hvilke skal jeg legge frem på en mer ydmyk måte?

Jeg er ydmyk for at jeg kan få veilede og hjelpe andre med å få seg en jobb, eller å få seg drømmejobben. Det er stort sett derfor folk kommer til oss. Fordi de trenger veiledning. De er gode i jobben sin, men ønsker seg noe annet. De ønsker seg noe mer.

Vi selger ikke juksetjenester, vi som jobber her er også mennesker som virkelig ønsker å bruke vår kompetanse for å løfte deg. Vi finner ikke på egenskaper som du ikke har.

Når du kommer på intervju, så skal den du er der, stemme overens med den du var i jobbsøknaden din. Poenget er at hvis du ikke kommer til intervjuet, så får du heller ikke den jobben. Jobbsøknaden din er nøkkelen inn. Vi sitter med nøkkelen her, og vi hjelper deg mer enn gjerne med det. Det betyr ikke at jeg skal skrive alle dine fremtidige søknader for deg, men du får en solid forståelse av hva som kreves av en jobbsøknad for å komme til intervju.

Hvis jeg mener du ikke er kvalifisert til stillingen, og jeg ikke kan skrive en ekte tekst for å hjelpe deg til intervju, da får du pengene tilbake. Ber du meg skrive en fantastisk tekst på norsk, når du ikke skriver flytende norsk? Det kan skje. Og vet du hva? Flere ganger har disse kundene fått jobben. Ikke på grunn av språket, men på grunn av solid kompetanse og hvem de er som personer. For hvis de ikke kommer til intervjuet, så får de heller ikke bevist hvem de er og hvor dyktige de kan være i stillingen.

Vi tror ikke at de beste kandidatene får jobben, vi tror at de som skriver best kommer seg videre til intervju. Og intervjuet er stedet hvor du skal briljere, ingen kan være på intervjuet for deg. Men uten en god søknad, så kommer du deg ikke dit, og det er skikkelig synd. Det er altfor mange gode kandidater som ikke engang blir vurdert, fordi søknaden deres ikke er god nok.

Jeg viser deg hva som er godt nok, hvordan søknaden din kan få deg videre inn til intervju. Etter det er det opp til deg. Er det juks å få hjelp når du har søkt på over 100 stillinger og ikke kommet til et eneste intervju? Er det juks når du ser drømmestillingen er lyst ut, men du får panikk over om søknadsteksten din er god nok og på riktig nivå?

Jeg synes ikke det, men jeg er inhabil, dette er jobben min. Mange av de vi har hjulpet har søkt utallige stillinger og ikke kommet videre, for så å komme videre til tre intervjuer måneden etter vi har hjulpet.

Alle må vurdere det selv om de synes det er greit å få hjelp, men for min del, så kan jeg med hånden på hjertet si at det jeg gjør er å hjelpe folk med å nå målene sine. Og tilbakemeldingene varmer så godt, at hvis noen tenker det er juks, så betyr ikke det så mye for meg. For det er ikke der min intensjon ligger, den ligger i å hjelpe andre å bli litt bedre versjoner av seg selv og skape en helt ny fremtid. Det er derfor jeg tenker at jeg har drømmejobben og jeg håper du vil la meg hjelpe deg med å få din.

Beste hilsener,
Helene
Karriereveileder lagmincv.no

Var denne artikkelen til hjelp for deg?
Ja, det var den! ❤️Nei.

2 thoughts on “Hvis jeg skal skrive jobbsøknaden din for deg, er det da juks?

    • LagMinCV-teamet says:

      Hei Anne Berit! Bare bestill under «våre tjenester», så er vi klare til å hjelpe deg med det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.