Tenker du på å skrive en åpen søknad? Disse 6 elementene må du ha på plass.

Lesetid: 4 minutter
Tenker du på å skrive en åpen søknad? Disse 6 elementene må du ha på plass. 1

Vi får ofte spørsmål om å skrive en åpen jobbsøknad, slik at man kan bruke de til å søke på flere stillinger. Dette kommer gjerne i den fasen hvor man begynner å bli lei av å søke på jobber. Likevel er åpne søknader noe vi generelt ikke anbefaler. En åpen søknad er best brukt om den er til en spesiell bedrift, og ikke er en generisk søknad som sendes til flere. Da er det bedre å ha en slag søknadsmal, som du skriver noe om på til hvert nye sted du søker.

To typer åpne søknader

Det finnes to typer åpne jobbsøknader.


1. Denne ene typen åpne søknader er den som er skrevet konkret til en bedrift og bare for denne bedriften.

2. Den andre typen åpen søknad er den som er skrevet og skal sendes ut til mange med håp om å få napp et eller annet sted.

Den første typen åpen søknad er en god åpen søknad. Den viser noe om din interesse for bedriften, til tross for at det ikke er utlyst en stilling akkurat der. Den sier noe om motivasjon og engasjement, om evnen til å tenke utenfor boksen og ta risiko for å få det du ønsker deg. Den sier at du er villig til å strekke deg og utfordre deg selv for å få en stilling du passer godt i. Alt i alt sier den mye om deg som person; hvor alt stort sett kan oppfattes som positivt for bedriften som mottar den åpne søknaden.

Den andre typen åpen søknad viser det helt motsatte og er en relativt dårlig åpen søknad. Den viser at du ikke har noen spesiell interesse eller motivasjon, og ikke har lagt ned noen særlig innsats i verken bedriften eller i din evne til å vise frem hvem du er. Denne typen søknad er lett å gjennomskue, og blir fort lagt i papirkassa.

Alle bedrifter ønsker seg personer som er motiverte og engasjerte i å gjøre en genuin innsats. De fleste bedrifter er avhengige av profitt, noe de kun oppnår ved å ha ansatte som er villig til å gjøre en innsats. I en åpen søknad som generisk og sendt ut til mange, viser du at du ikke er villig til å gjøre en innsats og det blir lagt merke til.

Hva skriver du i en god åpen søknad?

I en god åpen søknad skriver du

  1. hva som motiverer deg til å skrive en åpen søknad
  2. hvem du er
  3. hva bakgrunnen din er
  4. hva du kan bidra med
  5. hvilke erfaringer du har
  6. hvorfor du er motivert for å jobbe i nettopp denne bedriften

Hvordan kan du få en generisk åpen jobbsøknad til å fungere?

Hvis du har søkt mange jobber uten hell og trenger en jobb så raskt som mulig uten å bruke hver bidige dag på det, er det beste å lage en mal. I denne malen må du ha noen deler som er faste, og noen deler som må skrives om til hver eneste stilling. Slik unngår du å bruke for mye tid på søknaden, men likevel unngår at den ser ut som en søknad du har sendt til alle.

De faste delene kan være kontaktinformasjon, bakgrunnsinformasjon, personlige egenskaper og avslutning, mens de varierende delene kan være innledning, en del hvor du svarer på stillingsannonnsen og en del hvor du deler erfaringen din.

Vi hjelper deg gjerne med å lage en slik jobbsøknadsmal.

Motivasjon er den avgjørende faktoren til hvorfor noen får jobben

Nettopp fordi motivasjon kan være den avgjørende faktoren, er det viktig at du bruker tid på hver eneste jobbsøknad, slik at søknaden din bringer deg inn til jobbintervju. Ved å bruke tid på å skrive søknaden vil det komme tydelig frem at du virkelig ønsker deg denne jobben.

Ønsker du hjelp med å skrive CV eller søknad, så klikker du her.

Var denne artikkelen til hjelp for deg?
Ja, det var den! ❤️Nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.