5 feil du gjør i søknaden din

Lesetid: 2 minutter
5 feil du gjør i søknaden din 1

Dette er en liste med de 5 feilene vi ser mest som gjør at kandidaten ikke kommer videre til intervju. Kjenner du deg igjen i noen av de?

 1. Du bruker ikke eksempler.
  Du skriver for eksempel bare at du er flink til å undervise og har oppnådd mye, men glemmer å vise til konkrete eksempler. Her kan du skrive: jeg er trygg på min egen evne til å undervise, og elevene mine gjorde det bedre på samtlige akademiske prøver enn gjennomsnittet.
 2. Du har ikke troen nok på deg selv.
  Du bruker utydelige ord som tror, kanskje, jeg føler, hvis. Dette er ord som får deg til å virke usikker på deg selv. Det er bedre at du skriver at du er trygg på egenskapene dine som leder, men at du også er ydmyk på at du ikke kan alt. Unngå disse utydelige ordene så godt som mulig.
 3. Du bruker ikke nok tid på oppsett og den tydelige røde tråden.
  Bruk tid på å skissere det du skal skrive, sett opp en disposisjon så du er sikker på at du får med alt i en god rekkefølge. Da blir det enklere for leseren å følge tankerekkene dine og du virker som en mer solid kandidat.
 4. Du svarer ikke på stillingsutlysningen.
  Tenk på stillingsutlysningen som en eksamensoppgave. Rekrutterere sitter ofte med den foran seg og huker at på om du har det de ønsker seg. Det er greit å ikke ha med alle ønskede kvalifikasjoner fra utlysningen, men å ikke ha svart på utlysningsteksten i det hele tatt sender et dårlig signal.
 5. Du har flere skrivefeil.
  Du sender inn et profesjonelt dokument, vær helt sikker på at det ikke er noen tydelige skrivefeil.

Ønsker du hjelp med å skrive CV eller søknad, så klikker du her.

Legg igjen en kommentar..

avatar
  Subscribe  
Notify of