5 feil du gjør i jobbsøknaden din

Lesetid: 4 minutter
5 feil du gjør i jobbsøknaden din 1

Å skrive en jobbsøknad er en kunst, det er viktig å vite hvordan den skal skrives og hva den skal inneholde. Her finner du 5 vanlige feil vi ofte ser at du gjør i søknaden din. Kjenner du deg igjen i noen av de?

1. Du bruker ikke nok tid på oppsett i jobbsøknaden og den tydelige røde tråden er ikke der.

Bruk tid på å skissere det du skal skrive, sett opp en disposisjon så du er sikker på at du får med alt i en god rekkefølge. Da blir det enklere for leseren å følge tankerekkene dine og du virker som en mer solid kandidat. Å ha en oversiktlig disposisjon vil gagne deg på mange måter, det blir lettere for deg å være sikker på at du har fått med alt som er relevant og det blir enklere å skrive selve søknaden fordi du har en god mal å følge. Ved å ha en god rød tråd virker du trygg og profesjonell, noe som har mye å si for arbeidsgiver.

2. Du bruker ikke eksempler i søknaden din.

Du skriver for eksempel bare at du er flink til å undervise og har oppnådd mye, men glemmer å vise til konkrete eksempler. Her kan du for eksempel skrive: jeg er trygg på min egen evne til å undervise, og elevene mine gjorde det bedre på samtlige akademiske prøver enn gjennomsnittet. Å bruke eksempler på hvem du er eller hva du har gjort gjør at man får et bedre inntrykk av hvem du er, og du får underbygge de egenskapene du selv skriver om deg selv.

Alle kan beskrive seg selv på en god måte, men å faktisk få frem eksempler på dette er det som gjør den store forskjellen.

3. Du svarer ikke på stillingsutlysningen i søknaden.

Tenk på stillingsutlysningen som en eksamensoppgave. Rekrutterere sitter ofte med stillingsutlysningen foran seg og huker at på om du har det de ønsker seg, fordi det er en enkel måte å sortere ut kandidatene som ikke passer til stillingen. Det er greit å ikke ha med alle ønskede kvalifikasjoner fra utlysningen, men å ikke ha svart på utlysningsteksten i det hele tatt sender et dårlig signal. Bruk denne teksten for det det er verdt!

4. Du har ikke tro nok på deg selv eller for mye tro på deg selv.

Du bruker utydelige ord som tror, kanskje, jeg føler, hvis. Dette er ord som får deg til å virke usikker på deg selv. Det er bedre at du skriver at du er trygg på egenskapene dine som du faktisk er trygg på, men at du også er ydmyk på at du ikke kan alt. Unngå disse utydelige ordene så godt som mulig. Stol på at du kan det du kan.

På motsatt side er det om å gjøre å vise at du er trygg og ydmyk, ikke skrytete og egosentrisk. De fleste bedrifter ønsker seg medarbeidere som er gode i team, og ved å tro at du er verdensmester kan man begynne å lure på om du er en lagspiller. Vær trygg og tydelig, samt ydmyk på at du ikke kan alt, men at du lærer raskt.

5. Du har flere skrivefeil i søknaden din.

Du sender inn et profesjonelt dokument, vær helt sikker på at det ikke er noen tydelige skrivefeil. Les gjerne dokumentet baklengs, eller print det ut så du har det foran deg, da er det lettere å se. Å sende inn et dokument som ikke er gjennomlest gjør at du blir oppfattet som slurvete. En og annen trykkfeil kan dukke opp, og det er ikke krise, men det kan være det lille som skiller deg og en annen kandidat.

Det er så små marginer som er viktig at det er på plass for at du skal komme i JA-bunken. Aftenposten har skrevet en artikkel om hvorfor de dropper søknaden din.

Lykke til!

Ønsker du hjelp med å skrive CV eller søknad, så klikker du her

Var denne artikkelen til hjelp for deg?
Ja, det var den! ❤️Nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *